E Mei

E Mei
workshop 5 oktober

E Mei (voluit: E Mei Shi Er Zhuang) is een traditionele qigongmethode. Het omvat twaalf bewegingsoefeningen en enkele meditatie-oefeningen.

Kenmerkend voor de E Mei bewegingsoefeningen is de grote variëteit aan hand- en voetposities en het afwisselend verlengen en verkorten van de ledematen. De hand- en voetposities leiden de qi, levenskracht, langs specifieke meridianen in het lichaam. De circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten wordt gereguleerd en het lichaam wordt versterkt en gezuiverd.

De medische qigong past een aantal E Mei hand- en voetposities toe voor behandeltoepassingen; voor het overdragen van externe qi (een amalgaam van vibratie en gezondheidsinformatie).

Bij de E Mei meditatiebeoefening wordt de qi op veel subtielere wijze in het lichaam geleid dan via bewegingsoefeningen mogelijk is. Mentale ontspanning en focus van aandacht worden op een steeds dieper niveau gestabiliseerd. Gedurende dit proces wordt de geest helderder en stiller en het interne milieu alsmaar duidelijker waargenomen.

Tijdens de workshop wordt een E Mei bewegingsoefening, behandeltoepassing en meditatie-oefening geleerd.

DSC_6859

Praktische informatie

datum: 5 oktober
tijd: 10.00u-16.00
locatie: Pand 18, Josephstraat 18, ‘s-Hertogenbosch
kosten inclusief lunch:  € 70,-
aanmelden

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief