WORKSHOPS

QIGONGOEFENINGEN OP DE MAT
26 september

Qigong kent een grote verscheidenheid aan oefeningen die op een mat worden gedaan. Dit zijn eenvoudige, speelse oefeningen die weinig inspanning vragen. Hierbij worden de ledematen gestrekt en de wervelkolom vrij gemaakt van belemmeringen. De oefeningen verbeteren het functioneren van de interne organen, harmoniseren de circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten en zuiveren het lichaam van ziekteverwekkende factoren.

De qigong ligmeditatie wordt liggend gedaan, op de rug. Dit is een lichaamshouding die veelal als vanzelf correct is.
Met behulp van de ademhaling wordt een krachtige interne beweging gecreëerd. Deze activeert het onderste dantian en leidt ziekteverwekkende factoren uit het lichaam. Omdat we in een liggende houding het meest diepgaand kunnen ontspannen, kunnen we de circulatie van de qi zeer nauwkeurig in het lichaam volgen.

Tijd: 10.00-16.00.
Locatie: Pand 18, Josephstraat 18, ’s-Hertogenbosch.
Kosten tot 19 september, inclusief lunch: € 55,- Daarna: € 70,-
aanmelden

DAOÏSTISCHE MEDITATIE; DE KLEINE EN GROTE CIRCULATIE
31 oktober

Tussen de rug en de voorzijde van het lichaam circuleert de qi in de Du– en Ren Mai ofwel Gouverneur- en Conceptievat. Dit wordt de Kleine Circulatie genoemd. Het intensiveren van de opwaartse qi-beweging in de wervelkolom, geeft het lichaam meer kracht en de dalende beweging aan de voorzijde, creëert diepe ontspanning.
De krachtig opstuwende qi in de wervelkolom vergroot de tussenwervelruimten en de beweeglijkheid van de wervellichamen. De Du Mai wordt bevrijd van stagnatie, de circulatie van qi, bloed en lichaamsvloeistoffen  verbeterd en de nieren en het brein worden gevoed. De krachtig opstuwende qi in de wervelkolom intensiveert de dalende qi-beweging aan de voorzijde van het lichaam. Hierdoor kunnen de geest, het hart en de onderbuik diepgaand ontspannen en de communicatie tussen de nieren en de longen en het functioneren van de geslachtsorganen verbeteren.

Wordt de Kleine Circulatie uitgebreid naar de ledematen, dan spreekt men van de Grote Circulatie. De qi beweegt dan van de voeten naar het bovenlichaam en hoofd en terug naar de voeten en handen. Terug neemt het ziekteverwekkende factoren mee en leidt die uit het lichaam.

Tijdens de workshop worden oefeningen gedaan met klank en stiltemeditatie.

Tijd: 10.00-16.00.
Locatie: Pand 18, Josephstraat 18, ’s-Hertogenbosch.
Kosten tot 24 oktober, inclusief lunch: € 55,- Daarna: € 70,-
aanmelden

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief