De Zes Helende Klanken; Liu Zi Yue

De Zes Helende Klanken, de Liu Zi Yue, is een uiterst verfijnde qigongmethode dat de circulatie van qi in het lichaam reguleert met behulp van klank.

Klanken maken we op de uitademing. Met het maken van een klank wekken we in ons lichaam vibraties die resoneren in de holten van buik, borst, keel en hoofd.

Vibraties zijn een manifestatie van qi.

De Zes Helende Klanken gebruiken de inademing om het onderste dantian, een qi-centrum in de onderbuik, te activeren en om de qi van het bovenlichaam naar de voetzolen te leiden. Na de inademing wordt de klank gemaakt. De klankvibraties worden van de voetzolen naar het bovenlichaam geleid en verder, naar een specifieke vinger.

Afhankelijk van de klank en de wijze waarop de klank wordt geproduceerd, creëren klankvibraties warmte of koelte in het lichaam en volgen specifieke routes in het lichaam. De routes waarlangs de klankvibraties worden geleid zijn de Zhong Mai (Middenvat), Zuo Mai (Linker Vat), You Mai (Rechter Vat). Du Mai (Gouverneur) en vertakkingen van deze vaten. De verschillende Vaten/mai doordringen de interne organen. Dit zijn de vijf Yin organen: Longen, Lever, Nieren, Milt (spijsvertering), Hart en een Yin orgaan: de Driewarmer*.

De klankvibraties maken het lichaam vrij van stagnatie en voeden en zuiveren het van ziekteverwekkende factoren, waaronder emotionele factoren.

De Zes Helende Klanken is een autonome qigongmethode en maakt deel uit van andere methoden, zoals Tiantai meditatie.

Datum: 4 februari
Tijd: 10.00-16.00
Kosten: € 80,-
Vroegboekkorting tot 21 januari: € 65,-
Lunch inbegrepen
Aanmelding


* Het begrip Driewarmer verwijst niet naar een fysiek orgaan, maar naar drie zones in het lichaam: de Bovenste, Middelste en Onderste Warmer. In deze Warmers vinden specifieke fysiologische processen plaats. De Warmers afzonderlijk zijn wél verbonden met organen: de Bovenste Warmer met de Longen, de Middelste met de Milt en de Onderste met de Nieren.

BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld