ademtherapie

ADEMTHERAPIE

In mijn behandelpraktijk volg ik de richtlijnen van het RIVM voor wat betreft de coronamaatregelen.

De ademhaling spiegelt je gezondheid en welbevinden. Wanneer je lichaam flexibel, veerkrachtig en robuust is en je geest ontspannen en alert, dan is je ademhaling vrij.  Die is dan noch traag, noch snel, noch oppervlakkig, noch heel diep; regelmatig, gelijkmatig en geluidloos.
Je lichaam wisselt zuurstof en kooldioxide uit met de omgeving en tijdens die uitwisseling vindt in het lichaam een voortdurende drukverplaatsing plaats. Deze interne beweging masseert je interne organen tot diep in de onderbuik.

Bij een ontregelde ademhaling wijkt de ademhalingsfrequentie af. De ademhaling is dan onregelmatig, ongelijkmatig en hoorbaar en de drukverplaatsing is onevenwichtig en onvolledig. Factoren die de ademhaling  verstoren zijn een langdurige emotionele gemoedstoestand, ongezonde voeding, onevenwichtig functioneren van de interne organen, slechte lichaamshouding en zwakke conditie. Aangezien al deze factoren nauw met elkaar samenhangen, versterken zij elkaar. Zo komt het bij langdurig verdriet vaak voor dat de wervelkolom ter hoogte van de schouderbladen naar achteren gaat krommen en de schouders naar voren gaan hangen (kyfose). De verkrampte houding comprimeert de longen. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, onregelmatig en ongelijkmatig en is de drukverplaatsing onvolledig. Bovendien kan het opgehoopte verdriet door de verdichtte lichaamsstructuren  niet goed vrij komen.

Bij ademtherapie observeer ik je ademhaling en wijs je op belemmerende factoren. Je leert de condities kennen waardoor je weer vrij kunt ademen. Als je die hebt gecreëerd, dan ga je je ademhaling volgen. Door dit regelmatig te doen, steeds voor korte duur, normaliseert je ademhaling. Je lichaam wordt opener, je interne organen worden diepgaand gemasseerd en hun functioneren verbetert. De circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten wordt vrij van stagnatie en je geest wordt helder en stil. Je lichaam wint aan kracht en residuen van emoties kunnen je lichaam gemakkelijk verlaten.

praktische informatie

Kosten voor een sessie van een uur: € 50,-
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat.
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief