ademtherapie

ADEMTHERAPIE

Ter voorkoming van coronavirus COVID-19 besmetting volg ik de instructies van de Rijksoverheid.

De ademhaling spiegelt onze gezondheid en welbevinden. Wanneer ons lichaam flexibel, veerkrachtig en robuust is en onze geest ontspannen en alert, dan is onze ademhaling vrij.  Die is dan noch traag, noch snel, noch oppervlakkig, noch heel diep; regelmatig, gelijkmatig en geluidloos.
Ons lichaam wisselt zuurstof en kooldioxide uit met onze omgeving. Tijdens die uitwisseling vindt een  drukverplaatsing plaats. Deze interne beweging masseert onze interne organen tot diep in onze onderbuik.

Bij een ontregelde ademhaling wijkt de ademhalingsfrequentie af. De ademhaling is dan onregelmatig, ongelijkmatig en hoorbaar en de drukverplaatsing is dan onevenwichtig en onvolledig. Factoren die de ademhaling  verstoren zijn een langdurige emotionele gemoedstoestand, ongezonde voeding, onevenwichtig functioneren van de interne organen, slechte lichaamshouding en zwakke conditie. Aangezien al deze factoren nauw met elkaar samenhangen, versterken zij elkaar. Bij bijvoorbeeld langdurig verdriet komt het vaak voor dat de wervelkolom ter hoogte van de schouderbladen naar achteren gaat krommen en de schouders naar voren gaan hangen (kyfose). De verkrampte houding comprimeert de longen. De ademhaling is dan oppervlakkig, onregelmatig en ongelijkmatig en is de drukverplaatsing onvolledig. De verdichtte lichaamsstructuren verhindert dat het opgehoopte verdriet vrij kan komen.

Bij ademtherapie observeer ik je ademhaling en wijs je op factoren die jou belemmeren op natuurlijke wijze te ademen. Ik leer je hoe je weer vrij kunt ademen. Als je hiervoor de condities hebt gecreëerd, ga je je ademhaling volgen. Door dit regelmatig voor korte duur te doen, normaliseer je je ademhaling. Je lichaam wordt opener, je interne organen worden diepgaand gemasseerd en kunnen weer optimaal functioneren. De circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten wordt vrij van stagnatie en je geest wordt opener, helderder en stiller. Je lichaam wint aan kracht en residuen van emoties kunnen je lichaam ongehinderd verlaten.

praktische informatie

Kosten voor een sessie van een uur: € 50,-
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat.
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu

BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld