ademtherapie

ADEMTHERAPIE

Ter voorkoming van coronavirus COVID-19 besmetting volg ik de instructies van de Rijksoverheid.

De ademhaling spiegelt je gezondheid en welbevinden. Wanneer je lichaam flexibel, veerkrachtig en robuust is en je geest ontspannen en alert, dan is je ademhaling vrij.  Die is dan noch traag, noch snel, noch oppervlakkig, noch heel diep; regelmatig, gelijkmatig en geluidloos.
Je lichaam wisselt zuurstof en kooldioxide uit met de omgeving en tijdens die uitwisseling vindt in het lichaam een voortdurende drukverplaatsing plaats. Deze interne beweging masseert je interne organen tot diep in de onderbuik.

Bij een ontregelde ademhaling wijkt de ademhalingsfrequentie af. De ademhaling is dan onregelmatig, ongelijkmatig en hoorbaar en de drukverplaatsing is onevenwichtig en onvolledig. Factoren die de ademhaling  verstoren zijn een langdurige emotionele gemoedstoestand, ongezonde voeding, onevenwichtig functioneren van de interne organen, slechte lichaamshouding en zwakke conditie. Aangezien al deze factoren nauw met elkaar samenhangen, versterken zij elkaar. Zo komt het bij langdurig verdriet vaak voor dat de wervelkolom ter hoogte van de schouderbladen naar achteren gaat krommen en de schouders naar voren gaan hangen (kyfose). De verkrampte houding comprimeert de longen. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, onregelmatig en ongelijkmatig en is de drukverplaatsing onvolledig. Bovendien kan het opgehoopte verdriet door de verdichtte lichaamsstructuren  niet goed vrij komen.

Bij ademtherapie observeer ik je ademhaling en wijs ik je op factoren die een natuurlijke ademhaling belemmeren. Je leert de condities waardoor je ademhaling weer vrij kan zijn. Als je die hebt gecreëerd, dan ga je je ademhaling volgen. Door dit regelmatig, steeds voor korte duur te doen, normaliseer je je ademhaling. Je lichaam wordt opener, je interne organen worden diepgaand gemasseerd en kunnen weer optimaal functioneren. De circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten wordt vrij van stagnatie en je geest wordt open, helder en stil. Je lichaam wint aan kracht en residuen van emoties kunnen je lichaam ongehinderd verlaten.

praktische informatie

Kosten voor een sessie van een uur: € 50,-
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat.
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief