Draken Daoyin en Oefeningen met Klank

DRAKEN DAOYIN JINLONG DAOYIN
Kenmerkend voor de Draken Daoyin zijn de spiraalvormige bewegingen. De oefeningen leiden de qi van de voetzolen, Yongquan, naar een bewegingscentrum in het bovenlichaam. Dit kan het onderste dantian in de onderbuik zijn of Zhanzhong in de hartstreek. In een van deze twee centra draait de qi in uiteenlopende richtingen en verspreidt zich via spiraalvormige bewegingen naar de lichaamsuiteinden. Tegelijkertijd beweegt de qi in slangachtige golfbewegingen van het staartbeen naar de schedelrand.
De Draken Daoyin intensiveren de qi in het lichaam. Die wordt zo een kracht die het lichaam vrij maakt van stagnatie, ziekteverwekkende uit het lichaam leidt, waaronder residuen van emoties, het hart opent en de wervelkolom corrigeert.
De Draken Daoyin bestaan uit enkele meditatieve oefeningen en een aantal dynamische oefeningen.

Datum: 14 september
Tijd: 10.00-16.00
Kosten: € 110,- Vroegboekkorting t/m 28 september: € 85,-
inclusief lunch.

OEFENINGEN MET KLANK
De basis voor oefeningen met klank is de ademhaling. In een ontspannen, gestrekte lichaamshouding kan de ademhaling volledig, regelmatig en stil zijn. Wordt dan op de uitademing een klank gemaakt, dan kunnen de klankvibraties zich vrij in het lichaam ontplooien. De oefeningen met klank leiden de klankvibraties van de voetzolen via een of meerdere zijden van benen omhoog naar de interne organen, en ter hoogte van de borst naar de armen, naar de vingertoppen. Tegelijk met de opwaartse qi-beweging is er een dalende beweging, die van de hemelse qi die het lichaam opneemt via Baihui op de schedel en via de Zhong Mai, het Middenvat, verder doordringt in het lichaam.
De oefeningen met klank verruimen de lichaamsstructuur, masseren de interne organen en voeden en zuiveren het lichaam. De oefeningen zijn langgerekte klanken, korte uitstoten van klanken en mantra’s.

Datum: 12 oktober
Tijd: 10.00-16.00
Kosten: € 110,- Vroegboekkorting t/m 31 augustus: € 85,-
inclusief lunch.


BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld