medische qigong therapie

Medische qigong therapie is een complementaire geneeswijze die deel uitmaakt van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG).

In essentie is ziekte een uiting van een verstoorde balans in het lichaam. Als het lichaam niet goed in staat is balansverstoringen op eigen kracht te herstellen, dan kan medische qigong therapie hierbij helpen.

Medische qigong therapie begint met anamnese en diagnostisch onderzoek. Ik onderzoek waar zich in het lichaam ziekteverwekkende factoren hebben opgehoopt, wat deze factoren zijn (koude, wind, damp, hitte, residuen van emoties) en waar de circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten is gestagneerd. Dit onderzoek ik door met mijn hand op korte afstand van het lichaam te voelen en met mijn bovenste dantian (voorhoofdschakra) in het lichaam van de cliënt te kijken.

Tijdens de behandeling draag ik externe qi over op het lichaam van de cliënt. Externe qi is een amalgaam van vibratie en gezondheidsinformatie (balans herstellende informatie). In mijn lichaam produceer ik dan een sterke vibratiekracht en leid deze kracht naar mijn handen. Via de vrijkomende vibraties draag ik gezondheidsinformatie over. De overdracht is vanaf korte afstand of direct via huidcontact.

Mijn bovenste dantian produceert gezondheidsinformatie, registreert de impact van de overdracht van deze informatie en past die informatie steeds daaraan aan. Op deze wijze kan ik de voortgang van de behandeling nauwgezet monitoren en maximale behandelresultaten bereiken.

Met externe qi geef ik het lichaam van de patiënt kracht, maak het vrij van stagnatie en zuiver het van ziekteverwekkende factoren.

Met medische qigong therapie kunnen zeer uiteenlopende klachten worden behandeld. Klik hier voor een overzicht.

Gebruik je medicijnen, kruiden of supplementen, dan vind ik het fijn dat je die meeneemt. Ik kan dan hun energetische werking toetsen.

testimonials

Ik ken niemand anders in Nederland die zo werkt als Ruud. Het werken met medische qigong als behandelmethode is ontzettend krachtig en heel erg bijzonder!
Peter

Na twee behandelingen was ik van mijn onderrugklachten af en voelde veel doorstroming en verbetering in mijn hele lijf!
Kelly

Ruuds’ sensibiliteit en verfijnde behandelingsmethode maakt dat hij op uiterst effectieve manier de aanwezige onbalans en verstoringen in mijn lichaam kan opmerken en afvoeren. Na elke behandeling voelt mijn lichaam meer ontspannen en natuurlijker aan. Het daardoor opnieuw leren ‘her’ kennen van deze harmonie van het lichaam, zorgt ervoor, dat samen met de oefeningen, de werking ervan onderdeel wordt van mijn dagelijks leven. Met diepe dankbaarheid.
HK

praktische informatie

Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat.
Behandeltarief: € 50,-
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132

Veelgestelde vragen

In welke mate kan medische qigong therapie mijn gezondheid verbeteren?

Nagenoeg al mijn cliënten ervaren tijdens en na een medische qigongbehandeling aanzienlijke verbetering van hun gezondheid. Die verbetering houdt langdurig stand wanneer na de behandeling rust wordt genomen, de onderwezen qigongoefening regelmatig wordt herhaald en andere gezondheidsadviezen worden gevolgd.

Het effect van qigongtherapie is van veel factoren afhankelijk, onder andere van:

  • de ernst en de duur van de klacht,
  • de conditie van de cliënt,
  • de aard van de klacht, bijvoorbeeld functiestoornis of onherstelbare schade,
  • de mate van ontvankelijkheid voor de behandelmethode,
  • de bereidheid en de inzet van de cliënt om oefeningen te doen en de gegeven adviezen te volgen.

Deze factoren bepalen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn en hoe frequent deze gegeven moeten worden.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling? Wat moet ik meenemen en wat kan ik het beste doen na de behandeling?

Ontspanning is de beste voorbereiding op de behandeling. Het is wenselijk om vóór de behandeling gegeten te hebben en tijdens en na de behandeling geen knellende sieraden en kleding te dragen.

2

BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld