medische qigong therapie

MEDISCHE QIGONG THERAPIE

Medische qigong therapie is een complementaire geneeswijze die deel uitmaakt van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG).

In essentie is ziekte een uiting van een verstoorde balans in het lichaam. Als ons lichaam niet goed in staat is  op eigen kracht balansverstoringen te herstellen, dan kunnen behandelingen met medische qigong therapie hierbij helpen.

Medische qigong therapie begint met een anamnese en een diagnostisch onderzoek. Bij de patiënt onderzoek ik dan waar zich in het lichaam ziekteverwekkende factoren bevinden, wat de conditie is van de interne organen en of de circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten vrij is van stagnatie. Dit onderzoek ik door met mijn hand op korte afstand van het lichaam van de patiënt te voelen of met mijn Bovenste Dantian, het voorhoofdschakra, in het lichaam te ‘kijken’.

Patiënten behandel ik met externe qi. Externe qi is een amalgaam van vibratie en gezondheidsinformatie (balans herstellende informatie). Vibratiekracht produceer ik in mijn lichaam en moduleer deze zo dat ik hiermee gezondheidsinformatie overdraag. Externe qi draag ik over met mijn handen, meestal vanaf enige afstand of via huidcontact.

Tijdens het behandelen ontstaat een zeer snelle informatie-uitwisseling tussen het lichaam van de patiënt en dat van mij. Mijn Bovenste Dantian (voorhoofdschakra) ontvangt en draagt informatie over. Ik neem het interne milieu van de patiënt waar en de veranderingen die hierin tijdens het behandelen optreden. De overdracht van externe qi kan ik zo continu monitoren en aanpassen.

Met externe qi voed ik het lichaam van de patiënt, zuiver het van ziekteverwekkende factoren en maak het vrij van stagnatie.

Met medische qigong therapie kunnen zeer uiteenlopende klachten worden behandeld. Klik hier voor een overzicht.

Gebruik je medicijnen, kruiden of supplementen, dan vind ik het fijn dat je die meeneemt. Ik kan dan hun energetische werking toetsen.

testimonials

Ik ken niemand anders in Nederland die zo werkt als Ruud. Het werken met medische qigong als behandelmethode is ontzettend krachtig en heel erg bijzonder!
Peter

Na twee behandelingen was ik van mijn onderrugklachten af en voelde veel doorstroming en verbetering in mijn hele lijf!
Kelly

Ruud’s sensibiliteit en verfijnde behandelingsmethode maakt dat hij op uiterst effectieve manier de aanwezige onbalans en verstoringen in mijn lichaam kan opmerken en afvoeren. Na elke behandeling voelt mijn lichaam meer ontspannen en natuurlijker aan. Het daardoor opnieuw leren ‘her’ kennen van deze harmonie van het lichaam, zorgt ervoor, dat samen met de oefeningen, de werking ervan onderdeel wordt van mijn dagelijks leven. Met diepe dankbaarheid.
HK

praktische informatie

Behandelingen worden gegeven in de praktijk of via Skype.
Behandeltarief: € 50,-
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat.
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu

Veelgestelde vragen

In welke mate kan medische qigong therapie mijn gezondheid verbeteren?

Nagenoeg al mijn cliënten ervaren tijdens en na een medische qigongbehandeling aanzienlijke verbetering van hun gezondheid. Die verbetering houdt langdurig stand wanneer na de behandeling rust wordt genomen, de onderwezen qigongoefening regelmatig wordt herhaald en andere gezondheidsadviezen worden gevolgd.

Het effect van qigongtherapie is van veel factoren afhankelijk, onder andere van:

  • de ernst en de duur van de klacht,
  • de conditie van de cliënt,
  • de aard van de klacht, bijvoorbeeld functiestoornis of onherstelbare schade,
  • de mate van ontvankelijkheid voor de behandelmethode,
  • de bereidheid en de inzet van de cliënt om oefeningen te doen en de gegeven adviezen te volgen.

Deze factoren bepalen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn en hoe frequent deze gegeven moeten worden.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling? Wat moet ik meenemen en wat kan ik het beste doen na de behandeling?

Ontspanning is de beste voorbereiding op de behandeling. Het is wenselijk om vóór de behandeling gegeten te hebben en tijdens en na de behandeling geen knellende sieraden en kleding te dragen.

2

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief