medische qigong therapie

MEDISCHE QIGONG THERAPIE

Medische qigong therapie is een complementaire geneeswijze die deel uitmaakt van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG).

Ziekte is in essentie een uiting van een verstoorde balans in het lichaam. Wanneer het lichaam  niet goed in staat is balansverstoringen op eigen kracht te herstellen, kan medische qigong therapie een krachtig hulpmiddel zijn.

Medische qigong therapie begint met een anamnese en een diagnostisch onderzoek.
Ik onderzoek dan waar zich in het lichaam van de cliënt ziekteverwekkende factoren hebben opgehoopt. Ook  onderzoek ik de conditie van de interne organen en of qi, bloed en lichaamsvochten vrij circuleren in het lichaam. Dit doe ik onder andere door met mijn hand op korte afstand van het lichaam te voelen.

Tijdens het behandelen ontwikkel ik in mijn lichaam een krachtige vibratie en draag deze over op het lichaam van de cliënt. Dit doe ik vanaf enige afstand of via huidcontact.
Soms gebruik ik ook tuina (massage,- manipulatie-, rotatie- en strektechnieken).

Met behulp van vibratiekracht draag ik gezondheidsinformatie (evenwicht herstellende informatie) over op het lichaam van de cliënt. Het lichaam wordt vitaler, de circulatie van qi, bloed en lichaamsvochten vrij van stagnatie en  ziekteverwekkende factoren worden afgevoerd.

Met medische qigong therapie kunnen zeer uiteenlopende klachten worden behandeld. Klik hier voor een overzicht.

Gebruik je medicijnen, kruiden of supplementen, dan stel ik het op prijs dat je die meeneemt. Ik kan dan hun energetische werking toetsen.

testimonials

Ik ken niemand anders in Nederland die zo werkt als Ruud. Het werken met medische qigong als behandelmethode is ontzettend krachtig en heel erg bijzonder!
Na twee behandelingen was ik van mijn onderrugklachten af en voelde veel doorstroming en verbetering in mijn hele lijf!
Kelly

praktische informatie

Behandeltarieven:
een uur: € 47,50
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
Praktijkadres: Van Rijckevorselstraat 20, 5262 XK, Vught,
ingang Vendelstraat
Consultafspraken: 073 6137798 of 06 13385275
info@dantian.eu

Veelgestelde vragen

In welke mate kan medische qigong therapie mijn gezondheid verbeteren?

Nagenoeg al mijn cliënten ervaren tijdens en na een medische qigongbehandeling aanzienlijke verbetering van hun gezondheid. Die verbetering houdt langdurig stand wanneer na de behandeling rust wordt genomen, de onderwezen qigongoefening regelmatig wordt herhaald en andere gezondheidsadviezen worden gevolgd.

Het effect van qigongtherapie is van veel factoren afhankelijk, onder andere van:

  • de ernst en de duur van de klacht,
  • de conditie van de cliënt,
  • de aard van de klacht, bijvoorbeeld functiestoornis of onherstelbare schade,
  • de mate van ontvankelijkheid voor de behandelmethode,
  • de bereidheid en de inzet van de cliënt om oefeningen te doen en de gegeven adviezen te volgen.

Deze factoren bepalen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn en hoe frequent deze gegeven moeten worden.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling? Wat moet ik meenemen en wat kan ik het beste doen na de behandeling?

Ontspanning is de beste voorbereiding op de behandeling. Het is wenselijk om vóór de behandeling gegeten te hebben en tijdens en na de behandeling geen knellende sieraden en kleding te dragen.

2

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief