QIGONG

praktische informatie cursussen
inhoudelijke informatie

SEPTEMBER-DECEMBER 2020


‘s-Hertogenbosch | Pand 18 |  Sint Josephstraat 18

Data: 7 september t/m 14 december met uitzondering van 19 oktober.
Tijd: 19.15-20.30
Cursuskosten: € 126,-
Na een half jaar les te hebben gevolgd, kan een strippenkaart van 10 lessen worden genomen.
Een strippenkaart is een cursusseizoen geldig en kost € 110,-
Gastenkaart van 3 lessen: € 18,-
Cursuskosten voor het volgen van beide lessen taiji en qigong op maandagavond: € 227,-
Bankrekeningnr: NL27INGB0005522132
onder vermelding van: ‘qigong maandagavond’ of ‘qigong en taiji’ of ‘strippenkaart’

Voor nieuwe deelnemers is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor hen is de eerste les gratis. Aanmelding van tevoren is verplicht.
aanmelden qigong of taiji les maandagavond

‘s-Hertogenbosch | Bewegingscentrum 50 Plus | Het Wielsem 2

Tijd: 9.45-10.45 
informatie

 

QIGONG

Qigong (Chi Kung) is de verzamelnaam voor Chinese oefenmethoden die gericht zijn op het versterken van de gezondheid en het realiseren van onze oorspronkelijke natuur.

De afgelopen tweeduizend jaar hebben de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG), de krijgskunsten en diverse spirituele tradities bijgedragen aan de ontwikkeling van qigong.

Qigong, zoals werd onderwezen door mijn leraar Dr. Shen Hongxun, heeft als uitgangspunt dat een langdurig slechte lichaamshouding, langdurig onderdrukte- of excessieve emoties, overmatig denken en ongezonde voeding leiden tot de (over)productie van ziekteverwekkende factoren (ook wel xieqi of binqi genoemd). Als ons lichaam deze factoren onvoldoende kan afvoeren, dan ondermijnt dit onze gezondheid. De beoefening van Qigong heeft onder andere tot doel het lichaam van deze factoren te zuiveren.

Qigong cultiveert de levenskracht: qi. Deze neemt toe in de onderbuik, het onderste dantian. Het pompt de qi door een stelsel van vaten en kanalen (jing luo) in het hele lichaam. De geïntensiveerde qi verruimt de lichaamsstructuur, bevrijdt het lichaam van stagnatie, zuivert het van ziekteverwekkende factoren en verheldert de geest.

Qigong omvat houdings- en bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen met klank, zelfmassage en meditatie.

In de lessen onderwijs ik diverse qigong-methoden waaronder Taijiwuxigong, E Mei, Long Men, Yi Jin Jing, Ba Duan Jin, Liu Zi Yue en Wu Qin Xi.

Tijdens de lessen draag ik evenwicht herstellende informatie over op de deelnemers (externe qi: wai qi). Dit doe ik vanaf enige afstand. De overdracht versnelt het energetisch ontwikkelingsproces van de beoefenaar.

Tijdens het cursusseizoen kan op ieder moment worden ingestroomd.
3

BlogVolg ons


Inschrijven nieuwsbrief