Biografie

Biografie Ruud Raaijmakers

In 1980 begon ik met de beoefening van taiji en qigong. Aanvankelijk leerde ik taiji in de traditie van Cheng Man-Ch’ing. Enkele van mijn eerste leraren waren een directe leerling van deze legendarische taiji-meester.

Vanaf 1987 volgde ik meer dan 20 jaar les bij Shen Hongxun (1939-2011); een leraar met zeer uitzonderlijke kwaliteiten. Bij hem en zijn dochter Shen Jin leerde ik taiji, qigong (onder andere Taijiwuxigong en E Mei), buqi (behandelen met externe qi) en wuxi-meditatie. De tai chi stokvorm leerde ik van Shen Zhengyu en Xiao Jia van Inge van den Eynde. Geleidelijk aan ben ik de diverse oefenmethoden meer en meer gaan gebruiken voor het ontwikkelen van externe qi. Door intensieve training en het geven van talloze behandelingen nam deze kracht aanzienlijk toe en ontwikkelde ik een verfijnd diagnostisch vermogen.

In 1994 nam ik deel aan de Yuthog Nyingthig retraite, geleid door Trogawa Rinpoche (1931-2005). De retraite gaf mij een dieper inzicht in de Tibetaans-Boeddhistische elementen in de oefenmethoden van Shen Hongxun.

Elementaire kennis over het menselijk lichaam verwierf ik door de studie Basis Medische Kennis aan de Akademie Qing Bai in 2006. Een jaar later volgde ik lessen tuina massage aan de Shenzhou Open University in Amsterdam en in 2015 de basis vakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde aan de Akademie Qing Bai.

Behalve belangstelling voor taiji en verwante disciplines, zocht ik een antwoord op de vraag “Wie ben ik?” Het antwoord zocht ik in non-dualistische tradities, zoals de Advaita Vedanta. Mijn spirituele zoektocht eindigde met het inzicht dat bewustzijn en inhoud van bewustzijn Een zijn. Meer informatie

Vanaf 1984 geef ik les in taiji, qigong en meditatie en sinds een aantal jaren bij- en nascholingen voor TCG therapeuten. Sinds 1991 heb ik een praktijk medische chi kung.

Ik geef les in ‘s-Hertogenbosch en Vught en medische qigong in Vught.

 

BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld