Kortstondige inspirerende ontmoetingen

Blog

Kortstondige inspirerende ontmoetingen

27 december 2017

RIA

Een aantal jaren geleden kwam Ria, een vrouw van rond de zestig jaar, voor het eerst in de les.  Voordat de les begon gaf ze iedereen een hand. Er waren die avond ongeveer vijftien deelnemers. Elke handdruk duurde niet langer dan een minuut en het viel me op dat Ria zich afstemde op iedere persoon die ze begroette. Steeds als ze zich aan iemand voorstelde, veranderde haar uitstraling ingrijpend. Haar begroeting was warm en hartelijk en iedereen voelde zich  door haar gekend.

Ria nam zich voor aan het begin van het volgende seizoen de lessen te gaan volgen maar ik heb haar nooit meer gezien.

VALLE D’AOSTA
Met Riki was ik in een voorjaar op vakantie in Valle d ’Aosta in het Noordwesten van Italië. We bezochten daar onder andere een streekmuseum met oude gebruiksvoorwerpen uit die streek. In de kleine entree kochten we toegangskaartjes. De baliemedewerkster was een jonge Italiaanse vrouw, welbespraakt en ze sprak zeer goed Engels. Tijdens ons korte gesprek wilde ze me een folder geven die zich in een display aan de muur achter mij bevond. Ze kwam van achter de balie vandaan en moest zich, om de folder te kunnen pakken, tussen mij en de muur wurmen. Op dat moment veranderde ze van een doelgericht handelende volwassene in een speels kind. Haar motoriek en uitstraling veranderden totaal. Haar bewegingen werden uitbundig en haar energie waaierde uit in alle richtingen. Op mij had het de uitwerking dat ik soepel voor haar opzij ging.
QIGONG

Zoals bij Ria en de Italiaanse vrouw kan ook tijdens de qigongbeoefening de qi ingrijpend veranderen en kunnen veranderende omstandigheden hiertoe aanleiding zijn.

Een qigongoefening kan op oneindig veel verschillende wijzen worden beoefend. Afhankelijk van je fysieke, mentale en emotionele conditie motiveert de qi jou om op een specifieke wijze te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: als een slang, een draak, een aap, een beer, een vogel of een leeuw. Als je vrij bent van schroom en vrijelijk uitdrukking geeft aan de qi zoals deze vorm wil krijgen, dan zuivert en transformeert die jouw lichaam en geest op de meest doeltreffende wijze. Met deze wendbaarheid kun je je ook moeiteloos afstemmen op een ander.

BlogVolg ons


Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld